ΤΟ ΚΚΔΙΘ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ


Αρ. Φακ.: 12/Α

19 Ιουλίου 2016

 

 

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του ηθοποιού Ανδρέα Μαυρομάτη.

Ο Ανδρέας Μαυρομάτης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, υπηρέτησε το κυπριακό θέατρο για πάνω από έξι δεκαετίες, χαρίζοντας μας σημαντικές στιγμές του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 14 του χρόνια στον Άγιο Ιωάννη Λευκωσίας. Με την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο εντάχθηκε στο κυπριακό θέατρο με δάσκαλό του τον Νίκο Παντελίδη. Συνεργάστηκε με το Κυπριακό Θέατρο, το Μουσικό Θέατρο και τον Οργανισμό Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου (Ο.Θ.Α.Κ.), τον θίασο Γέλιου, τον θίασο Παπαδημήτρη, τον θίασο Αστέρων, τον θίασο Κακουράτου, την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ.). Έπαιξε σε πολλά είδη θεάτρου όπως κωμωδία, οπερέτα, επιθεώρηση, ηθογραφία και αρχαία κωμωδία. Συνεργάστηκε επίσης για δεκαετίες με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) σε κυπριώτικα σκετς και επιθεωρήσεις τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση.

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.