ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ


το θεατρικό συγγραφέα, τον άνθρωπο του θεάτρου

 

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Νεοφύτου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 7:30μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι η προβολή του συνόλου του έργου ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της κυπριακής δραματουργίας όπως και της συμβολής του στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι.

Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η θεατρολόγος Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, η οποία και θα παρουσιάσει το σύνολο της δραματουργίας του Γιώργου Νεοφύτου, ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από οπτικογραφημένες παραστάσεις έργων του και από τηλεοπτικές σειρές, καθώς και συνεντεύξεις από ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Νεοφύτου.

Οι Πόπη Αβραάμ, Βάσος Αργυρίδης, Κώστας Καζάκας, Σταύρος Λούρας, Μαρίνα Μαλένη, Λένια Σορόκου, Νεόφυτος Ταλιώτης, Ανδρέας Τσουρής, Μιχάλης Ττερλικκάς και Δέσποινα Μπεμπεδέλη καταθέτουν τις εμπειρίες από τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Νεοφύτου, η κριτικός Νόνα Μολέσκη τοποθετείται για το σύνολο της δραματουργίας του και οι συγγραφείς Αντώνης Γεωργίου και Μελίνα Παπαγεωργίου δίνουν τη δική τους οπτική στον απόηχο της προσφοράς του Γιώργου Νεοφύτου.

Ο Γιώργος Νεοφύτου μέσα από το πολυσχιδές έργο του στο κυπριακό θέατρο, ως θεατρικός συγγραφέας και ως άνθρωπος που συνέβαλε στο θεατρικό γίγνεσθαι διατελώντας σε καίριες θέσεις (Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ), στήριξε την πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής δραματουργίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 7:30μ.μ.
Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 7000 2414

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός» 2019.
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και Διάλογος Media Group