ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΝΕΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΔΙΘ


Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) ανακοινώνει την προκήρυξη διαγωνισμού για σχεδιασμό λογοτύπου με έπαθλο, χρηματικό βραβείο €600 (εξακόσια Ευρώ), προκειμένου να αποκτήσει νέο λογότυπο σε αντικατάσταση του παλαιού που χρησιμοποιείτο εκ της ίδρυσής του, από το 1977.

Το λογότυπο θα πρέπει να προσιδιάζει, να αναφέρεται στο ρόλο και την αποστολή του ΚΚΔΙΘ. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αποτυπώνονται στο λογότυπο, το οποίο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του ΚΚΔΙΘ, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπά του, τη γενικότερη εικαστική εικόνα κάθε δραστηριότητάς του.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν περισσότερες από μία προτάσεις.

Οι όροι, οι προδιαγραφές και τα κριτήρια του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΚΚΔΙΘ,  όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα αξιολογηθούν αρχικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΔΙΘ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιλέξει μικρό αριθμό προτάσεων, οι οποίες θα δοθούν σε πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ειδικούς πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, για την τελική αξιολόγηση και επιλογή του νέου λογοτύπου.

Την πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΔΙΘ, απαρτίζουν οι: Βαλεντίνος Ιωσήφ, εικαστικός, Έλενα Κατσούρη, σκηνογράφος/ενδυματολόγος, Μαρία Λιανού, εικαστικός, Λοΐζος Λοΐζου, εικαστικός, Πόλυς Πεσλίκας, εικαστικός.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΚΚΔΙΘ, τηλ. 2267 4920 (καθημερινά, 9:00π.μ. – 5:00μ.μ.) ή μέσω email: ccoiti@cytanet.com.cy