ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΔΡΑΜΑΤΟΣ │ΠΑΦΟΣ 2017


1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος

23 – 29 Οκτωβρίου 2017
Πολυχώρος Αττικόν, Πάφος

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017
παρουσιάζει ένα νέο διεθνή θεσμό

 

Σε συνέχεια μιας προσπάθειας που άρχισε πριν 2 χρόνια με τη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος το 2015 και την επόμενη χρονιά με την Πρώτη Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 διοργανώνει από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, στο ανακαινισμένο Αττικόν, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος.

Με 14 παραστάσεις από την Αγγλία, την Πολωνία, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Αλγερία, τη Λιθουανία, το Ισραήλ και την Κύπρο, η πρώτη αυτή διοργάνωση φιλοδοξεί να εντάξει την Κύπρο στο διεθνές θεατρικό καλεντάρι του Μονοδράματος και παράλληλα να προκαλέσει συνέργειες και δράσεις καλλιτεχνών, εντός και εκτός Κύπρου.

Με δυο παραστάσεις καθημερινά στις 19:00 και στις 21:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επί σκηνής μερικούς από τους σπουδαιότερους και πολυβραβευμένους ηθοποιούς ανά τον κόσμο, σε αντίστοιχα Φεστιβάλ Μονοδράματος, όπως ο Pip Utton (Churchill, Adolf, Maggie, Thatcher), η Birute Mar (Antigone), ο Alexandar Rubinovas (Koba/Stalin). Επιπλέον, θα συμμετάσχουν performers όπως ο Yaser Khaser από το Ιρανικό Κουρδιστάν, η Maria Gomez από τη Χώρα των Βάσκων, η Tomoko Ando από τη μακρινή Ιαπωνία (Θέατρο ARIΚA) αλλά και παραστάσεις που συζητήθηκαν για την καλλιτεχνική τους εμβέλεια, όπως -από την Ελλάδα – η βασισμένη, στο συγκλονιστικό μυθιστόρημα «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου και η δραματοποίηση του κλασικού γερμανικού «Κόλχαας» του Heinrichvon Kleist, που ανεβαίνει επί χρόνια με απρόσμενη επιτυχία στην Αθήνα. Η παράσταση Mira από την Αλγερία, παραστάσεις από τη Πολωνία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ και οι καλύτερες παραστάσεις της περσινής διοργάνωσης για Κύπριους δημιουργούς, ο Καραγκιόζης σε σκηνοθεσία Αντρέα Αραούζου και η Rebecca της Χαραλαμπίας Θεοφάνους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής αυτού του νέου θεατρικού θεσμού, Μηνάς Τίγκιλης, προέκρινε κυρίως παραστάσεις με αφετηρία έργα σπουδαίων λογοτεχνών και έργα με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος στηρίζουν: Η εταιρεία Medochemie Ltd, η Royal Crown Insurance, το Βρετανικό Συμβούλιο στην Κύπρο, το Fujairah International Theatre Institute Centre (UAE), η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.

Με αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους.


Πληροφορίες:

Τηλ.:+ 357 26 93 2017
Web: www.pafos2017.eu