ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΡΙΟΥ, ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΡΜΟΓΕΝΗ │ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016


Αρ. Φακ.: 3/Α/2016

22 Ιουλίου 2016

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Θέμα: Χώρος στάθμευσης στον Άγιο Ερμογένη, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) ως συν-διοργανωτής μαζί με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» ανακοινώνει ότι όσον αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2016, κατά την προσέλευση των θεατών στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στο χώρο στάθμευσης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση Θεσμοφοριάζουσες της ΕΘΑΛ, στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016», ουδεμία ευθύνη φέρει για όσα επακολούθησαν.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ερμογένους αποφάσισε ότι ο χώρος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, ο οποίος μέχρι και πρότινος χρησιμοποιείτο από τους θεατές για στάθμευση των οχημάτων τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στο εξής θα χρησιμοποιείται από τους θεατές έναντι οικονομικού αντιτίμου €2 (δύο Ευρώ).

Το ΚΚΔΙΘ απολογείται στους θεατές για τη δυσάρεστη και απρόβλεπτη αυτή κατάσταση με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι και προτρέπει το κοινό, όπως ήδη ανακοινώθηκε πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ σε όλα τα έντυπά του, να μεταβαίνει στο χώρο Αρχαίου θεάτρου Κουρίου χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» αρχίζουν στις 9:00μ.μ. και η τελευταία διαδρομή λεωφορείου για τη μεταφορά των θεατών από το χώρο στάθμευσης στο χώρο του θεάτρου είναι στις 8:45μ.μ.