PLAY / PLAY ON!

PLAY:
ουσ. θεατρικό έργο, παίγνιο, παιγνίδι.
ρ. παίζω

Tο Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής πραγματοποίησε, τα τελευταία πέντε χρόνια, μια σειρά από δραστηριότητες, όπως π.χ. η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», οι αναγνώσεις θεατρικών έργων ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων συγγραφέων (το θεατρικό αναλόγιο ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ/IKI SES και η έκδοση των τεσσάρων έργων), η στήριξη νέων συγγραφέων για συμμετοχή σε σημαντικά εργαστήρια στο εξωτερικό κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το ΚΚΔΙΘ πρότεινε στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου συνεργασία με στόχο τη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου, την καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο, μέσα από νέους τρόπους αναζήτησης και έρευνας του αντικειμένου. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, τους οποίους προσκάλεσε το ΚΚΔΙΘ, γεννήθηκε το Πρόγραμμα PLAY, το οποίο συνδιοργανώθηκε, συνεκτελέστηκε και συγχρηματοδοτήθηκε από τους δύο Οργανισμούς, σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, από το 2012 μέχρι και το 2015.

Η «γέννηση» του Προγράμματος PLAY

Η συνεργασία του ΚΚΔΙΘ και του ΘΟΚ για μια συστηματική, μακροπρόθεσμη και καινοτόμο για την Κύπρο προσπάθεια ενίσχυσης της θεατρικής συγγραφής στην Κύπρο, άρχισε το 2011 με την επίσκεψη στην Κύπρο του Graham Whybrow, πρώην διευθυντή δραματολογίου του Royal Court Theatre του Λονδίνου και νυν μέντορα θεατρικής γραφής με διεθνή καριέρα. Τότε, παράλληλα με ένα εργαστήρι θεατρικής γραφής με τον Whybrow και οκτώ συγγραφείς, τέθηκαν οι βάσεις για τη διοργάνωση του PLAY, μέσα από επαφές με τη θεατρική κοινότητα και θεσμικούς υπευθύνους.

Πρωτεργάτες αυτής της συνεργασίας ήταν ο Γιώργος Νεοφύτου και η Μαγδαλένα Ζήρα εκ μέρους του ΚΚΔΙΘ και ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Μαρίνα Μαλένη, εκ μέρους του ΘΟΚ, οι οποίοι απάρτιζαν και τη συντονιστική επιτροπή της πρώτης διοργάνωσης.

Η πρώτη διοργάνωση του Προγράμματος

Μέσα από τη διοργάνωση PLAY, που έχει το διπλό στόχο της ανάδειξης θεατρικών συγγραφέων αλλά και της ευαισθητοποίησης των παραγωγών της θεατρικής πράξης, επιχειρείται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του Κυπριακού θεατρικού έργου, καθώς και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας. Απώτερος στόχος η στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, η ανάπτυξη και ενθάρρυνση της ντόπιας δημιουργίας και η διαμόρφωση μιας κυπριακής ταυτότητας στη θεατρική γραφή.

Η πρώτη ανοιχτή πρόσκληση προς συγγραφείς για συμμετοχή στη διοργάνωση έγινε το φθινόπωρο του 2012 και είχε μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση, με 84 συνολικά ενδιαφερόμενους. Για τους διοργανωτές το πλούσιο αυτό υλικό ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικό και θετικό για το πεδίο της θεατρικής γραφής, με πολύ ελπιδοφόρα δείγματα από πρωτοεμφανιζόμενους, αλλά και περισσότερο έμπειρους συγγραφείς. Οι συγγραφείς που θα επιλέγονταν θα άρχιζαν μια πολύμηνη επεξεργασία του έργου τους με ειδικούς συμβούλους θεατρικής γραφής, στο τέλος της οποίας τα έργα θα παρουσιάζονταν από θεατρικά σχήματα, ομάδες και δημιουργούς, με στόχο να επιλεγούν για ανέβασμα το 2014.

Για την επιλογή των έργων και για την καθοδήγηση των συγγραφέων, δημιουργήθηκε ομάδα συμβούλων θεατρικής γραφής, αποτελούμενη από σκηνοθέτες και θεατρολόγους με ειδικό ενδιαφέρον και προϋπηρεσία στον τομέα της δραματουργίας. Η ομάδα αποτελείτο από τους: Μαγδαλένα Ζήρα, Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, Λέα Μαλένη, Αλεξία Παπαλαζάρου, Αντώνη Σολωμού και Αιμίλιο Χαραλαμπίδη. Η ανάγνωση και επιλογή των κειμένων έγινε μετά από εντατική εκπαίδευση της ομάδας των συμβούλων από εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό. Οι εκπαιδευτές ήταν ο Jack Bradley από το Λονδίνο, πρώην διευθυντής δραματολογίου και μέντορας θεατρικής γραφής στο National Theatre, και η Χρύσα Σπηλιώτη από την Αθήνα, συγγραφέας και μέντορας θεατρικής γραφής. Το πρώτο στάδιο της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2013, με την επιλογή δεκαεπτά (17) συγγραφέων οι οποίοι εργάστηκαν με μέλη της ομάδας των συμβούλων επεξεργασίας για τους επόμενους μήνες.

Η διαδικασία επεξεργασίας των έργων περιελάμβανε τακτική συνεργασία του συγγραφέα με το σύμβουλό του αλλά και «κλειστά» αναλόγια με ηθοποιούς (τα όποια διοργανώθηκαν πριν την παρουσίαση των έργων στο κοινό μέσα από το Θεατρικό Αναλόγιο), στα οποία ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να «ακούσει» το έργο του και να συζητήσει με τους συντελεστές.

Η πρώτη διοργάνωση PLAY κορυφώθηκε στις 23, 24, 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου του 2013 με τις σκηνοθετημένες αναγνώσεις των δεκατεσσάρων έργων που ολοκληρώθηκαν, μέσα από τη διαδικασία επεξεργασίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Σκηνή (Θέατρο ΘΟΚ) σε πρωινές και απογευματινές αναγνώσεις.

Στόχος των αναγνώσεων ήταν η προβολή σε κοινό και παραγωγούς μιας καινούργιας, δυναμικής, σύγχρονης φωνής στη ντόπια θεατρική γραφή. Ο πραγματικός στόχος όμως του PLAY δεν ήταν και δεν είναι οι αναγνώσεις. Απώτερος σκοπός της όλης διοργάνωσης ήταν και είναι η ενίσχυση του σύγχρονου κυπριακού έργου και η ένταξή του στο ρεπερτόριο των θεατρικών σχημάτων, ως αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής προβολής και στήριξης.

Πολύ ελπιδοφόρα ήταν η προθυμία ανθρώπων του θεάτρου και θεατρικών σχημάτων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΔΙΘ και του ΘΟΚ για να συμμετάσχουν εθελοντικά στην προσπάθεια στήριξης του Κυπριακού έργου και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση σε σκηνοθετημένο αναλόγιο, ενός από τα έργα που είχαν επιλεγεί.

Στα θεατρικά αναλόγια παρουσιάστηκαν τα έργα:

FLYER_Page_1Καρντάς, αδελφέ μου! (νέα εκδοχή) του Γιάννη Αγησιλάου,
Οι κόρες των ποιητών του Σοφοκλή Βέργου,
La Belotte του Αντώνη Γεωργίου,
Ο σκύλος που καπνίζει του Χαράλαμπου Γιάννου,
Ποιο σώμα; της Ελένης Κοσμά και της Κορίνας Κονταξάκη,
Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου! του Κώστα Μαννούρη,
Ο Διάδρομος της Άννας Μαραγκού,
Game Over του Αντρέα Νικολαΐδη,
The Second Birth Project του Μάριου Νικολάου,
Μεσοπάτωμα της Μελίνας Παπαγεωργίου,
Ο Σημαδεμένος της Μαρίας Παύλου,
Sommerfugl (Πεταλούδα) της Δέσποινας Πυρκεττή,
Γκρόσσκνεχτ του Άντη Ροδίτη,
Ουράνια Κλίμακα του Κυριάκου Σπαρτιάτη

Η πρώτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY, κατά κοινή παραδοχή έφερε πολύ καλά αποτελέσματα, στηρίχθηκε από τη θεατρική κοινότητα με την αφιλοκερδή συμβολή της και έξι θεατρικά σχήματα ενέταξαν στο ρεπερτόριό τους θεατρικά έργα που προέκυψαν μέσα από το PLAY.

Ο ΘΟΚ ανέβασε τρία θεατρικά έργα: Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου! του Κώστα Μαννούρη (το οποίο παρουσιάστηκε τη θεατρική περίοδο 2013-2014 και έλαβε το Βραβείο Θεατρικής Συγγραφής/Θεατρικής Διασκευής/Σύνθεσης Κειμένου στα Βραβεία Θεάτρου), Ποιο σώμα; των Κορίνας Κονταξάκη και Ελένης Κοσμά και Ο σκύλος που καπνίζει του Χαράλαμπου Γιάννου (θεατρική περίοδος 2014-2015), ενώ άλλα πέντε θεατρικά έργα του PLAY ανέβηκαν από ελεύθερα θέατρα: Ουράνια Κλίμακα του Κυριάκου Σπαρτιάτη από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (θεατρική περίοδος 2013-2014), Sommerfugl (Πεταλούδα) της Δέσποινας Πυρκεττή από το Θέατρο ΣΚΑΛΑ (θεατρική περίοδος 2013-2014), Οι Κόρες των Ποιητών του Σοφοκλή Βέργου από τη Θεατρική Ομάδα Σόλο για Τρεις (θεατρική περίοδος 2013-2014), La Belotte του Αντώνη Γεωργίου σε συνεργασία του συγγραφέα με τη Θεατρική Ομάδα Παραπλεύρως Παραγωγές (θεατρική περίοδος 2014-2015) και Το Μεσοπάτωμα της Μελίνας Παπαγεωργίου από το Φανταστικό Θέατρο (θεατρική περίοδος 2014-2015).

Η δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του PLAY, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) απηύθυναν ξανά, τον Μάρτιο του 2014, ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούργιων έργων, φέρνοντας κοντά συγγραφείς και πρακτικούς του θεάτρου και επιχειρώντας να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη της θεατρικής γραφής στην Κύπρο.

Στη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY, το οποίο μετεξελίχθηκε σε PLAY ΟΝ!, υποβλήθηκαν συνολικά 46 νέα θεατρικά έργα, τα οποία αξιολογήθηκαν από την ομάδα συμβούλων θεατρικής γραφής, αποτελούμενη από τους Μαγδαλένα Ζήρα, Λέα Μαλένη, Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, Αλεξία Παπαλαζάρου, Αιμίλιο Χαραλαμπίδη.

Από αυτά, τέσσερα έργα κρίθηκαν ως ολοκληρωμένα που δεν έχρηζαν επεξεργασίας, έτοιμα για παρουσίασή τους απ’ ευθείας σε σκηνοθετημένο αναλόγιο, επτά έργα προχώρησαν στη διαδικασία επεξεργασίας κειμένου και τα υπόλοιπα έτυχαν σχολιασμού, προκειμένου οι συγγραφείς να επανεξετάσουν τον τρόπο γραφής τους.PLAY ON!_Α ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Τον Φεβρουάριο του 2015, το ΚΚΔΙΘ και ο ΘΟΚ παρουσίασαν σε σκηνοθετημένες αναγνώσεις, στο Α’ Θεατρικό Αναλόγιο του Προγράμματος PLAY ON!, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, τα τέσσερα κυπριακά θεατρικά έργα που κρίθηκαν ως ολοκληρωμένα και δεν έχρηζαν επεξεργασίας:

Σουρινάμ του Στέφανου Σταυρίδη,
Φρανκ και Στάιν του Άντη Ροδίτη,
Πείνα του Χαράλαμπου Γιάννου, το οποίο πρόσφατα τιμήθηκε με το Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2014 και
Νίτσα του Γιώργου Τριλλίδη.

Η διαδικασία επεξεργασίας των έργων, όπως και στην πρώτη διοργάνωση, περιελάμβανε εντατική συνεργασία του συγγραφέα με το σύμβουλό του, όπως επίσης και «κλειστά» αναλόγια πριν την παρουσίαση των έργων στο θεατρικό αναλόγιο με ηθοποιούς, στα οποία ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να ακούσει το έργο, καθώς και σχόλια από τους παρευρισκόμενους.

Το Πρόγραμμα PLAY ON! ολοκληρώθηκε στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2015 με το Β΄ Θεατρικό Αναλόγιο και με σεμινάριο θεατρικής γραφής, που πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ (πρώην Νέα Σκηνή).

Με στόχο την υποκίνηση περαιτέρω συζήτησης γύρω από τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς, προσκλήθηκε η Χρύσα Σπηλιώτη για τη διεξαγωγή σεμιναρίου θεατρικής γραφής με θέμα «Σύγχρονη Κυπριακή δραματουργία. Κλειδιά για τη συγγραφή», στις 8 Μαΐου 2015, ως παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος. Το τετράωρο αυτό σεμινάριο, το οποίο απευθυνόταν σε θεατρικούς συγγραφείς, αλλά και σε φιλόδοξους συγγραφείς παρακολούθησαν 40 συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 παρουσιάστηκαν τα επτά νέα κυπριακά θεατρικά έργα που έτυχαν επεξεργασίας στα πλαίσια του προγράμματος σε σκηνοθετημένες αναγνώσεις, στο Β’ Θεατρικό Αναλόγιο στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.

Στο Β΄ Θεατρικό Αναλόγιο παρουσιάστηκαν τα έργα:PLAY ON!

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος της Ευριδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου,
Νυχταλούδα του Ευριπίδη Δίκαιου,
Σπασμένα της Κωνσταντίας Σωτηρίου,
Ο Θάνατος του Μπαχ της Ελένης Ξένου,
Actus Reus της Εύας Κουρσουμπά,
Ανοιχτό βιβλίο της Αργυρώς Τουμάζου,
Αυτή τη ζωή, τι να την κάνω; (Spring Cleaning) της Μαριάννας Γαλίδη,

σε σκηνοθετική επιμέλεια του σύμβουλου επεξεργασίας κειμένου του κάθε έργου.

Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση των ανθρώπων του θεάτρου, αλλά και του κοινού, δίνοντας έτσι την αίσθηση μιας γιορτής για το κυπριακό θεατρικό έργο, στόχος που είχε τεθεί εξαρχής τόσο από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου όσο και από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Τη συντονιστική επιτροπή του PLAY ON! αποτελούσαν οι: Γιώργος Νεοφύτου και Χρίστος Γεωργίου, εκ μέρους του ΚΚΔΙΘ, Μαρίνα Μαλένη και Γιώργος Στόγιας, εκ μέρους του ΘΟΚ και η Μαγδαλένα Ζήρα, εκ μέρους των συμβούλων επεξεργασίας.

Από τη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος και τα έργα που προέκυψαν, παρουσιάστηκε επί σκηνής το έργο της Κωνσταντίας Σωτηρίου, Σπασμένα, από την ΕΘΑΛ (θεατρική περίοδος 2015-2016), ενώ υπολογίζεται ότι θα ανέβουν επί σκηνής στους προσεχείς μήνες άλλα δύο ή τρία θεατρικά έργα του Προγράμματος.

Επίσης, κάποια εκ των θεατρικών έργων παρουσιάζονται σε σκηνοθετημένες αναγνώσεις στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, τον γενικό τίτλο «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές». Στόχος της δραστηριότητας είναι η γνωριμία στο αθηναϊκό κοινό της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας.

Η τρίτη διοργάνωση του PLAY

Με τη λήξη της δεύτερης διοργάνωσης του Προγράμματος υπήρξαν από μέρους του ΚΚΔΙΘ σκέψεις για τη βελτίωση και την εξέλιξή του. Με την αποχώρηση του ΘΟΚ από τη συνδιοργάνωση, το ΚΚΔΙΘ αποφάσισε τη συνέχιση, την εξέλιξη και την εδραίωση του Προγράμματος μέσα από την τρίτη διοργάνωση, η οποία αποτελεί αφετηρία ενός θεσμού που αναδεικνύει τη βιωσιμότητα τέτοιων καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών.PLAY ON! – ΕΞΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Με την ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούργιων θεατρικών έργων από το ΚΚΔΙΘ στα μέσα Ιανουαρίου 2016, υποβλήθηκαν συνολικά 36 (τριάντα έξι) θεατρικά έργα. Ακολούθως, τα υποβληθέντα έργα μελετήθηκαν από ομάδα συμβούλων επεξεργασίας, αποτελούμενη από επαγγελματίες του θεάτρου και σε πρώτη φάση δόθηκαν αναλυτικά σχόλια για το κάθε έργο, προκειμένου οι συγγραφείς τους να επανεξετάσουν τον τρόπο γραφής τους.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιλέγηκαν επτά (7) θεατρικά έργα για να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας με τη βοήθεια των συμβούλων επεξεργασίας κειμένου. Από τα επτά (7) θεατρικά έργα, τα έξι (6) εξ αυτών κρίθηκαν ως έτοιμα για παρουσίασή τους στο κοινό μέσα από τις σκηνοθετημένες αναγνώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 7:30μ.μ.

Μέσα από τη διοργάνωση PLAY/PLAY ON! επιχειρείται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του Κυπριακού θεατρικού έργου, καθώς και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας. Απώτερος στόχος η στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, η ανάπτυξη και ενθάρρυνση της ντόπιας δημιουργίας και η διαμόρφωση μιας κυπριακής ταυτότητας στη θεατρική γραφή.

Από τις δύο πρώτες διοργανώσεις ο ΘΟΚ, αλλά κυρίως οι ανεξάρτητες θεατρικές σκηνές, υποδέχθηκαν και στήριξαν με θέρμη και εμπιστοσύνη τα νέα κυπριακά θεατρικά έργα του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα PLAY δεν οδήγησε μόνο στο ανέβασμα έργων που προέκυψαν μέσα από το ίδιο το Πρόγραμμα, αλλά συνέβαλε και στην ευρύτερη εδραίωση του σύγχρονου κυπριακού θεατρικού έργου, μέσα από το ανέβασμα πληθώρας άλλων θεατρικών έργων.

Το Πρόγραμμα, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε να αλλάξει το θεατρικό τοπίο της Κύπρου, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη νοοτροπία σε σχέση με την πρόσληψη του κυπριακού θεατρικού έργου, τόσο από τους ίδιους τους δημιουργούς όσο και από το κοινό. Έδωσε υλικό σε σκηνοθέτες και συντελεστές του θεάτρου για να εργαστούν και  προσέλκυσε νέο κοινό στις θεατρικές αίθουσες.

Κυπριακά θεατρικά έργα και Κύπριοι θεατρικοί συγγραφείς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το Πρόγραμμα PLAY έστρεψε τους προβολείς σε αυτούς και δημιούργησε το πεδίο ανάδειξης και προώθησής τους. Την ίδια στιγμή, ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας.

Η ομάδα συμβούλων επεξεργασίας κειμένου της τρίτης διοργάνωσης απαρτιζόταν από τους: Μαγδαλένα Ζήρα, σκηνοθέτιδα, Λέα Μαλένη, ηθοποιό, σκηνοθέτιδα, Αλεξία Παπαλαζάρου, σκηνοθέτιδα, Ευριπίδη Δίκαιο, ηθοποιό, σκηνοθέτη, Αθηνά Κάσιου, σκηνοθέτιδα, Λέανδρο Ταλιώτη, ηθοποιό, σκηνοθέτη.

Η συντονιστική επιτροπή της τρίτης διοργάνωσης απαρτιζόταν από τους: Μηνά Τίγκιλη, σκηνοθέτη, θεατρολόγο, αντιπρόεδρο/εκτελών χρέη προέδρου του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Χρίστο Γεωργίου, θεατρολόγο, εκτελεστικό διευθυντή του ΚΚΔΙΘ και Μαγδαλένα Ζήρα, σκηνοθέτιδα, εκπρόσωπο της ομάδας σύμβουλων επεξεργασίας.

*Η τρίτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY ON! επιχορηγήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (2016) των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Για το πρόγραμμα των σκηνοθετημένων αναγνώσεων των έξι νέων κυπριακών θεατρικών έργων, τα οποία θα παρουσιαστούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ πατήστε στον σύνδεσμο: Πρόγραμμα PLAY ON! – η τρίτη διοργάνωση