ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΝΙΤΣΑ» ΤΟΥ Γ. ΤΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αρ. Φακ.: 7/Γ

20 Ιανουαρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Θεατρικό αναλόγιο του έργου Νίτσα του Γιώργου Τριλλίδη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Σειρά θεατρικών αναλογίων «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές»

 

Η σειρά θεατρικών αναλογίων «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές», μια συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, συνεχίζεται με την παρουσίαση σε μορφή σκηνοθετικής ανάγνωσης του έργου του Γιώργου Τριλλίδη Νίτσα, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

Με εφαλτήριο τη ζωή της Νίτσας Χατζηγεωργίου, αγωνίστριας της ΕΟΚΑ με σημαντική προσφορά, ο Γιώργος Τριλλίδης αποτυπώνει στο έργο του το εσωτερικό πεδίο της πρωταγωνίστριας τη στιγμή που αναλογίζεται τη ζωή της, το βράδυ πριν το τέλος της, μετρώντας με πίκρα και χιούμορ τις δυσεξήγητες, άδικες, οδυνηρές ήττες. Όπως γράφει ο συγγραφέας στο σημείωμά του «ο μονόλογός αυτός θα ήθελε να διαβαστεί ως πρόσκληση σε μια εξόδιο α(να)κολουθία που προηγείται του φυσικού θανάτου. Χοροστατούντος του ίδιου του τεθνεώτος».

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του θεατρικού αναλογίου ανέλαβε ο Πάρις Ερωτοκρίτου, με την ηθοποιό Εβελίνα Αραπίδη στον ομώνυμο ρόλο της Νίτσας.

Το έργο είχε υποβληθεί στη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY ΟΝ!, συνδιοργάνωση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, κρίθηκε ως ολοκληρωμένο χωρίς να χρήζει επεξεργασίας και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος σε μορφή σκηνοθετημένης ανάγνωσης τον Φεβρουάριο του 2015.

Στη σειρά θεατρικών αναλογίων «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές», που στόχο έχει τη γνωριμία στο αθηναϊκό κοινό της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, θα παρουσιαστούν σε πρώτη φάση, μέχρι τον Μάιο του 2016 άλλα τρία νέα κυπριακά θεατρικά έργα, τα οποία θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.


Θεατρικό αναλόγιο του έργου Νίτσα του Γιώργου Τριλλίδη
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 │ ώρα 8:30μ.μ.
Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, 105 57 Αθήνα)
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ.: + 30 210 3734934, Σπίτι της Κύπρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ_ΝΕΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ