ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ │2009

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου 2009, η Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου που συνδιοργάνωσαν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Σπιτιού της Κύπρου.

Οι παραστάσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Γεωργή.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο τα έργα, Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και Ο τοίχος γύρω από τον παράδεισο του Λεωνίδα Μαλένη από το Σατιρικό Θέατρο.

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν πολλοί άνθρωποι του θεάτρου, όπως σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κριτικοί, θεατρολόγοι κ.ά., καθώς επίσης και πολλοί θεατρόφιλοι, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές των παραστάσεων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι παραστάσεις αυτές συντέλεσαν ώστε να γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό ένα δείγμα από την κυπριακή θεατρική παραγωγή και κοινή ήταν η ευχή, η Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου να γίνει θεσμός.