ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» ξεκίνησε το 2009 με απώτερο στόχο τη γνωριμία της Κυπριακής δραματουργίας στο Ελλαδικό κοινό και στην Ελλαδική θεατρική οικογένεια. Η κυπριακή λογοτεχνία είναι γνωστή στην Ελλάδα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης, όμως το κυπριακό θεατρικό έργο παραμένει ο μεγάλος άγνωστος.

Με την παρουσίαση παραστάσεων κυπριακών θεατρικών έργων από τα κυπριακά θεατρικά σχήματα προβάλλεται τόσο το θεατρικό έργο όσο και η εν γένει κυπριακή θεατρική δημιουργία στον ελλαδικό χώρο.

Οι πέντε διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα (2009, 2010, 2014, 2016, 2017) έτυχαν θερμής υποδοχής, ευρείας προβολής στα ελλαδικά ΜΜΕ, στέφθηκαν με επιτυχία και κάποιες εκ των παραστάσεων που συμμετείχαν απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» διοργανώνεται από το ΚΚΔΙΘ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Κοινή ευχή των διοργανωτών είναι η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» να συνεχιστεί, να καταστεί ετήσιος θεσμός και να εμπλουτιστεί με την πραγματοποίηση ημερίδων για το κυπριακό θέατρο με την παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων της ιστορίας του κυπριακού θεάτρου, της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας και σκηνικής πρακτικής.