ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

Η Διεθνής Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο παγκοσμίως στις 29 Απριλίου, ημέρα γεννήσεως του δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου Jean-Georgews Noverre. Οι εορτασμοί έχουν ως στόχο να τιμήσουν τον χορό και την καθολικότητά του, διαπερνώντας κάθε πολιτικό, πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου προσκαλεί κάθε έτος έναν καταξιωμένο χορογράφο ή χορευτή να γράψει το Διεθνές Μήνυμα, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και δημοσιοποιείται μέσα από τα Εθνικά Κέντρα του ΔΙΘ.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου έχει ως στόχο επίσης να προωθήσει εθνικές και διεθνείς χορευτικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των εορτασμών. Τελετές απονομής χορευτικών βραβείων, φιλανθρωπικές χορευτικές παραστάσεις, χορευτικές ημερίδες, Συμπόσια, συναντήσεις χορογράφων και χορευτών, συζητήσεις και ποικίλες άλλες διοργανώσεις διανθίζουν κάθε χρόνο τον παγκόσμιο χάρτη.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Χορού, το ΚΚΔΙΘ συμπεριέλαβε στις δράσεις του το «Συμπόσιο Χορού», το οποίο μετονομάστηκε σε «Διεθνές Συμπόσιο Χορού» και τη «Γιορτή Χορού», η οποία διοργανωνόταν μέχρι το 2013 στο Πάρκο Ακρόπολης.