ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΟΡΟΥ

Το Συμπόσιο Χορού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 από το ΚΚΔΙΘ, μετά από εισήγηση της χορογράφου και Μέλους του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Μάχης Δημητριάδου-Lindahl και καθιερώθηκε ως ένα θεματικό Συμπόσιο Χορού που φέρνει σε επαφή και επικοινωνία ακαδημαϊκούς, χορογράφους, χορευτές, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών καθώς και θεωρητικούς του χορού.

Πραγματοποιείται στη Λεμεσό και στη Λευκωσία και περιλαμβάνει παραστάσεις, διαλέξεις, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρι σύγχρονου χορού.

Στις εκδηλώσεις του Συμποσίου συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον χώρο του χορού και των παραστατικών τεχνών (χορευτές, χορογράφοι, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες του σωματικού θεάτρου), καθώς και ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί του χορού, των κοινωνικών επιστημών, της ανθρωπολογίας και ψυχολογίας, κριτικοί του χορού, θεραπευτές.

Το Συμπόσιο του Χορού υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από το 2014 απέκτησε ένα νέο πρόσωπο ως «Διεθνές Συμπόσιο Χορού», με τη συμμετοχή και συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής Χορού του ΔΙΘ.