ΑΘΗΝΑ ΚΑΣΙΟΥ

ATHINA KASIOUΣπούδασε στο Εmerson College στη Βοστόνη (ΒΑ), στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου σκηνοθεσία (MFA), στη Θεατρική Ακαδημία Τέχνης (GITIS) στη Μόσχα και στο ISI Indonesian Art Institute στο Μπαλί. Παράλληλα συμμετείχε στο Lincoln Center Theatre Director’s Lab στην Νέα Υόρκη και σε εργαστήρια των Katie Mitchell και Ian Rickson (Σκηνοθεσία).

Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ για την πρώτη site-specific παράσταση στον Οργανισμό, με την Διαβολιάδα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και με τον ζωγράφο Carl Krull για την παράσταση Ιn Two Minds. Συν – σκηνοθέτησε το έργο Ο Καραγκιόζης Εκτός που περιόδευσε στην Κύπρο, Ελλάδα, Πράγα και στο Arcola Theatre. Επίσης σκηνοθέτησε τα Mr Marmalade του Noah Haidle στο Finborough Theatre και Tasting Apples / Who Stole Mee? του Justin Martin Canal στο Café Theatre του Λονδίνου.

Με τη θεατρική ομάδα ΟPEN ARTS, την οποία η ίδια ίδρυσε, παρουσίασε το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ σε ένα περιβόλι και μια πολυκατοικία στο Στρόβολο. To 2012 παρουσίασε το έργο Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχoφ, στο εγκαταλελειμμένο Λούνα Παρκ ΤΙΒΟΛΙ στην Έγκωμη. Το καλοκαίρι 2013 ανέβασε το έργο του Σάμουελ Μπέκετ Rough for Theatre I στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στη Λόφου και συνέχισε με δύο ακόμα έργα του Μπέκετ Η τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ και Όχι Εγώ στο SPACE στη Λευκωσία. Πρόσφατα, τον Ιανουάριο 2015 σκηνοθέτησε το έργο True West του Σαμ Σέπαρντ.